ASO na Felińskiego, 29 PLN, bez problemów i w parę minut - najwięcej trwają papiery.
Działanie - w pozycji zero włączają się światła po włączeniu zapłonu, nie gasną przy odpalaniu, ale to dobrze bo to ksenony. Przy ustawieniu w tej pozycji nie działa podświetlenie tablicy rozdzielczej, radia itp., działa kontrolka świateł mijania, nie działają spryskiwacze reflektorów.
Poza tym reszta normalnie, jak się chce włączyć podświetlenie tablicy rozdzielczej to trzeba przełączyć na standardową pozycję dla świateł mijania, jak się to robi bez zatrzymania ruchu w pozycji "tylko pozycyjne" to światła nie przygasają nawet na moment.
Wlaczylem sobie to samemu i wylaczylem, wlasnie nie podobalo mi sie, ze reflektory wlaczaja sie PRZED odpaleniem, ja wiem, ze czasy kiedy byly problemy z odpalaniem ze swiatlami to etap maluchow, ale na pewno spadek napiecia w instalacji spowodowany odpalaniem nie sluzy przetwornicom lub zarowka (ktore to psuja sie w 99% z powodu duzego pradu startowego).
Spider, myślałem też o tym ustrojstwie ale właśnie ze względu na ksenony zrezygnowałem . nie lubią jak sie je włącza na chwilę a np. ja czasami gdzies podjeżdżam - pod garażem lub pod zakładem i wtedy przy każdym zapaleniu silnika by sie włączały :?
Spider, przy takich ustawieniach komputera (ustawienia "skandynawskie") nie działają też chyba tylne pozycyjne, a to tak do końca nie jest zgodne z kodeksem drogowym Wiem, że trza by sprytnego i spostrzegawczego stróża prawa, żeby się takiej drobnostki uczepił, ale np. w austrii (dużo tuneli !) za jazdę bez tylnych pozycyjnych można zabulić trochę euro.
Na allegro można kupić Automatyczny włącznik świateł koszt ok 30zł dobry bajer! Automatycznie włącza światła po uruchomieniu silnika wykrywając napięcie ładowania w instalacji i automatycznie je wyłącza po zakończeniu jazdy - dzięki takiemu rozwiązaniu oszczędzasz akumulator !!!
Na allegro można kupić Automatyczny włącznik świateł koszt ok 30zł dobry bajer! Automatycznie włącza światła po uruchomieniu silnika wykrywając napięcie ładowania w instalacji i automatycznie je wyłącza po zakończeniu jazdy - dzięki takiemu rozwiązaniu oszczędzasz akumulator !!!
kotlet :!:
a topik dotyczył O2 :idea:
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz